Monique Schuitemaker met het kostuum van de koning. Foto: PR
Monique Schuitemaker met het kostuum van de koning. Foto: PR

Monique maakt koninklijke kostuums

Algemeen

BEKVELD - Ter ere van het dertigjarige bestaan van de buurtvereniging Bekveld, heeft Monique Schuitemaker nieuwe kostuums en sjerpen gemaakt voor de schutterskoning en de koningin, knuppelkoningin en voor het jeugdschieten. "Een niet alledaagse vraag, maar wat een leuke uitdaging. De inspiratie voor de modellen kwam uit de ridder en musketiers tijd."

De meeste aanvragen die Monique krijgt is voor kleding, op maat gemaakt. Bij deze speciale opdracht was het de bedoeling dat iedereen de kostuums past en dat ze in maat verstelbaar en praktisch in gebruik moeten zijn.

Maar liefst acht meter donkerblauwe satijnstof met als binnenvoering goudkleurig satijn was nodig om vier kostuums te maken. "Ze zijn alle vier opgestikt met goudkleurig lint en drie zijn er afgezet met brandenburger sluitingen aan de voorkant", vertelt Monique. "Ook de sjerpen zijn nieuw en passend bij de kostuums. Deze hebben prachtige geborduurde letters en een goudkleurig randje als afwerking. Ik wil de buurtvereniging bedanken voor de opdracht."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant