De Bankdirecteuren. Foto: PR
De Bankdirecteuren. Foto: PR

De Bankdirecteuren bij Eetcafé Jansen en Jansen

Algemeen

HENGELO - Op zaterdagavond 1 oktober treden De Bankdirecteuren op bij Eetcafé Jansen en Jansen in Hengelo. Een bijzondere band die bij elk optreden zorgt voor een heerlijke huiskamersfeer met pretentieloze muziek.

Toen de heren Bankdirecteuren hun gammele bankstelletje voor het eerst opbouwden in het Olde Lettink in Vorden, konden zij niet vermoeden dat hun sofa-orkest zo'n vlucht zou nemen. Het was begonnen op een manier die iedereen wel kent: Je bent thuis, de verjaardagsvisite op de bank en je meest vervelende neefje pakt een gitaar en begint wat te pingelen. Vele vliegen in één klap. De hele familie zingt, je neefje verveelt niet meer en iedereen is blij! En zingende mensen zijn een minder grote aanslag op je drankvoorraad. Met dit gevoel in het achterhoofd werd die eerste keer in de kroeg een huiskamersfeer nagebootst. Groot bankstel in de hoek, decor van een huiskamer, een schemerlamp, flesjes bier en een begonia op tafel. Vijf vervelende neefjes op de bank, stampvolle kroeg en iedereen die het leuk vindt mag op de bank zitten.

Zingen of spelen. Dat zijn De Bankdirecteuren ten voeten uit. Van The Eagles tot Springsteen, van The Beatles en The Stones tot Pharrell en Mumford & Sons. Hard genoeg om mee te galmen en zacht genoeg om nog effen bi'j te proaten. Ierse café-sferen! Het bijzondere zit hem in het simpele. Enthousiaste muzikanten die het leuk vinden om samen met het publiek met lekkere muziek de avond tot een hoogtepunt te brengen.
Vanaf die ene keer hebben ze elkaar plechtig beloofd dat de tafel, de schemerlamp, het decor en het grote rode hoekbankstel mee gaan naar ieder optreden. Dat bankstel is ondertussen al een keer of 150 uit het busje gezeuld en weer er in.
Ook Eetcafé Jansen & Jansen zal op 1 oktober worden omgetoverd tot een provisorische huiskamer. Aanvang 22.30 uur. Entree 5 euro; kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar in het eetcafé.


www.eetcafejansenenjansen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant