Het hekke geet lös: eerste editie Stugge Veer Cross

Algemeen

Wichmond - Op zondag 11 september is het dan eindelijk zover, dan worden in Wichmond namelijk de motoren gestart voor de allereerste editie van de 'Stugge Veer Cross'. Het organisatiecomité moest er vele vergaderingen aan wijden en veel rondbellen om alles in orde te krijgen. Uiteindelijk is het dan gelukt!

Om klokslag 09.30 uur gaat voor de eerste keer echt het hekke lös. En kunnen de motoren, brommers en quads gaan crossen op de nog aan te leggen baan op het kermisterrein in Wichmond. 's Ochtends zijn de trainingen en 's middags worden de wedstrijden verreden. Jong Gelre Vorden- Warnsveld en de leden van 'Crossclub de Stugge Veer' hebben de handen ineen geslagen om een brommer-/motorcross te gaan organiseren.

De organisatie is van mening dat er voor de amateurcrosser te weinig podium is. Daarom heeft zij nu de Stugge Veer Cross georganiseerd waaraan iedereen kan meedoen. Jongens en meisjes met hun brommertje, een vader die zijn Zündapp nog in de schuur heeft staan en een boer die zijn quad eens echt wil testen. Ook degenen die nog een 125 cc motor in de schuur hebben staan kunnen meedoen. Naast al dit lokale geweld is er ook een MX 1 en MX 2 klasse waar de meer ervaren crosser aan mee kan doen.

Fietsklasse jeugd
Jong Gelre en Crossclub de Stugge Veer zouden geen knip voor de neus waard zijn, als er ook niet aan de kleintjes was gedacht. Voor de jeugd is er namelijk de fietsklasse. Iedereen tot 12 jaar kan hieraan meedoen en zodoende zijn of haar talenten showen op de crossbaan. Deze fietsklasse begint om 13.45 uur, je kunt je opgeven in de tent op zondagmiddag van 13.00 uur tot 13.30 uur. Wel moet één van de ouders/verzorgers even een handtekening zetten in verband met aansprakelijkheid. Om het feest voor de kleintjes helemaal compleet te maken is er uiteraard ook volop vertier met een springkussen, mogelijkheden om te schminken en een echte draaimolen.

Feestelijke afsluiter
Tot 16.00 uur wordt er gecrosst, om er vervolgens nog een leuk feestje van te maken in de feesttent. Als traktatie voor de oren is er muziek van de Taliband en The Uppercats. Kortom; een dag om naar uit te kijken! Hopelijk tot ziens op de Stugge Veer Cross.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant