Serie Roofvogels van Annie Elissen. Foto: PR
Serie Roofvogels van Annie Elissen. Foto: PR

Zomerse expositie in de Bronkhorster Kapel

Algemeen

Bronkhorst - Van 3 t/m 9 september 2016 exposeren Annie, Jansje en Jolly hun kunst in de kapel Bronkhorst gelegen in het centrum van het kleinste stadje van ons land. Hier komen het verleden en de hedendaagse kunst samen. Openingstijden: 10.30 tot 17.30 uur, donderdag 8 september gesloten vanaf 14.00 uur in verband met een huwelijksdienst.

Annie's inspiratiebron is 'de schoonheid van het alledaagse'. De kippen en koeien, de mensen om haar heen en niet te vergeten de tulpen. "Tulpen staan voor kracht." Momenteel werkt zij veelal met acryl. Niet alleen op het vlakke doek maar ook op objecten, lampen, porselein; ook meubels krijgen soms een geheel nieuw 'jasje'. Geheel nieuw zijn haar serie met (roof-)vogels, hiermee blijft zij vernieuwen en verrassen. 

Jansje Koen is autodidact in de speciale techniek Dry Brush Painting. Deze vorm van schilderen is vrij uniek in Nederland. Haar persoonlijke aanpak en haar niet aflatende grondigheid is in ieder schilderij terug te vinden. Zeker haar portretten spreken tot de verbeelding.

Jolly Berfelo ontwerpt en maakt sieraden van verschillende materialen zoals halfedelstenen, parelmoer, lavasteen, glas en fossiele stenen in combinatie met o.a. zilver- en bronskleurige metalen. Zij laat zich al doende inspireren door de natuur en haar organische vormen. Haar uitgangspunt is dat sieraden bij mensen moeten passen en zo kunnen bijdragen aan iemands uitstraling.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant