Verkleed zwemmen in Steenderen. Foto: PR
Verkleed zwemmen in Steenderen. Foto: PR

Brandweer spuit verklede zwemmers uit zwembad

Algemeen

Steenderen - Het zwemseizoen van het Burg. Kruijffbad in Steenderen zit er al bijna weer op. Een warme, enorm drukke zwemweek rondde het afwisselende zwemseizoen op een prachtige manier af; van heinde en verre kwamen bezoekers naar Steenderen. Het slotweekend is op 3 en 4 september en wordt net als ieder jaar een zwemweekend boordevol activiteiten. Zo zal er op zaterdag diplomazwemmen en Dokkie Disco zijn en op zondag verkleed zwemmen en groot waterfeest met de brandweer.

Het zwembad begint rustig op vrijdag 2 september met de vaste afsluitende koffieochtend voor de banenzwemmers. Zaterdag volgt - na een speciaal ingelast uur banen zwemmen - het diploma zwemmen. Dat wordt weer een zeer bijzondere feestdag voor de diplomazwemmers; ruim 70 kinderen doen dit jaar mee. Om 10.30 uur mag de groep zwemvaardigheid beginnen. Ouders, opa's, oma's, buren, oppassen, iedereen is van harte welkom! En heb je diploma A gehaald? Dan mag je voor het eerst naar Dokkie Disco 's avonds. Want zaterdagavond is de laatste Dokkie Disco van het seizoen. Een dj zorgt voor mooie muziek en er is sfeervolle onder- en bovenwaterverlichting.

Danswedstrijden en muntjesduiken voor patatjes, maken het spektakel compleet voor de basisschooljeugd en de eerste paar jaar van het vervolgonderwijs. De disco is van 19.30 – 21.30 uur. Het A-diploma is deze avond verplicht. Het zwemwater is ook tijdens de discoavonden heerlijk 29 graden. De entree is 2,50 euro.

Laatste dag seizoen
De laatste zwemdag van het seizoen, zondag 4 september, mag iedereen 's middags verkleed naar het zwembad komen! De mooiste uitdossingen krijgen een prijs, de prijsuitreiking is om 14.45 uur. Er zijn verder allerlei leuke activiteiten, de ballonnenclown komt, hapjes en drankje voor iedereen. Om 15.30 uur start de brandweer met een groot waterfeest en spuit uiteindelijk iedereen het warme zwemwater van Steenderen uit. Aansluitend is de grote feestavond in de sporthal voor de vele vrijwilligers die ook dit jaar weer hebben gezorgd dat het zwembad open kan blijven en dat het er prachtig en schoon bij ligt.

Kijk voor het hele programma en alle tijden op de website.


www.zwembadsteenderen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant