Schutterskoningin Amy van den Toorn. Foto: PR
Schutterskoningin Amy van den Toorn. Foto: PR

Amy van den Toorn schutterskoningin Velswijk en Wittebrink

Algemeen

Velswijk - In het weekend van 19, 20 en 21 augustus werd in de tent voor dorpshuis D'n Draejer in Velswijk de 71e editie van het jaarlijkse Velswieksfeest georganiseerd. Op woensdagavond werd gestart met het inschrijven voor het vogelschieten, maar het weekend begon pas echt toen Van Ceybergen de tent op vrijdagavond inwijdde.

De zaterdag begon traditiegetrouw met een vaandelhulde van de vendeliers gevolgd door het eerste schot door oud-koning Herbert Schieven. Na een paar spannende uren kwam rond de klok van twee uur het verlossende schot van Amy van den Toorn. Zij mag zich een jaar lang schutterskoningin van Velswijk en Wittebrink noemen. De middag werd gevuld met de zeskamp. Na het overweldigende succes van vorig jaar gingen ook dit jaar zeven teams vol goede moed de strijd met elkaar aan. In de wei waren verschillende spelletjes uitgezet die voor hilarische en uitputtende taferelen zorgden. Ondanks de inspannende dag was er 's avonds nog genoeg energie over bij de Velswijkse bevolking, want met behulp van De Daltons werd de tent opnieuw op de kop gezet. Een avond vol top 40, gouwe ouwe en de nodige meezingers zorgde ervoor dat de sfeer erg goed was en iedereen het ontzettend naar de zin had.

De zondagmiddag stond in het teken van de optocht. Helaas begon het tijdens het opstellen te regenen, maar gelukkig weerhield dit de meeste toeschouwers er niet van om toch een kijkje te komen nemen naar de gevarieerde stoet. Aansluitend draaide DJ Niek Berenschot in de tent zijn plaatjes. Het hele weekend heeft jong en oud kunnen genieten van de attracties in de evenementenweide. Sinds lange tijd waren de botsauto's weer terug in Velswijk en samen met de draaimolen, schiettent, touwtrekkraam en enkele springkussens was er zo voor elke leeftijdscategorie wel wat te doen.

De Velswieksfeestcommissie kan terugkijken op een geslaagd weekend en wil nogmaals alle bezoekers, sponsoren, vrijwilligers en andere betrokkenen heel hartelijk bedanken.

Uitslag vogelschieten
Kop, Dianne Wassink; Linkervleugel, Eddie Wesselink; Rechtervleugel, Evenard Lieverdink; Staart, Peter Posthuma.

Uitslag ringrijden
1. Jeannette van den Toorn; 2. Herma Berendsen; 3. Nienke Hilhorst

Uitslag zeskamp
1. De Lullo's; 2. De Malletband; 3. Old Stars

Uitslag optocht
Groepen: 1. Pink; 2. Oude Zeur; 3. Onder Koffer.
Kleine wagens: 1. Sloapmutsen en 2. Pokemon.
Grote wagens: 1. Velswiekse Racedagen (Imex); 2. Racing Team Velswijk (De Boomkampjes); 3. Hollywood goes Velswijk (Verenigde keten Keijenborg); 4. Studentendispuut 'De Clitter'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant