Voorgaande jaren deden ruim 200 deelnemers mee. Foto: Gerrit Bosman
Voorgaande jaren deden ruim 200 deelnemers mee. Foto: Gerrit Bosman

Toerfietsweekend Keijenborg voor Deerns en Mansleu

Algemeen

Keijenborg - Door de Achterhoek, over de Posbank, langs de Veluwezoom en terug met het pontje. Dat zijn de ingrediënten voor de 'Deerns op de Fietse' en 'Omloop van de Graafschap' op 3 en 4 september vanuit Keijenborg. Alles draait tijdens deze geweldig leuke fietsdagen om een mix van gezelligheid en sportieve uitdaging. Snelheid is niet belangrijk en iedereen met een fiets kan in eigen tempo meedoen.

Op zaterdag 3 september organiseert Toerclub Keiaosers uitsluitend en alleen voor fietsvrouwen een toertocht. Het unieke aan deze damestoertocht is, dat er slechts enkele tochten exclusief voor dames georganiseerd worden in het land. Door alle tijd en aandacht aan de Deerns te besteden en daarnaast een leuk thema toe te voegen, onderscheid deze dag zich van andere evenementen.

In voorgaande jaren kreeg de tocht een Frans, Italiaans en een tropisch tintje mee. Vanuit alle windstreken wisten ruim tweehonderd enthousiaste deelneemsters de Keijenborg te vinden. Ditmaal kan men tijdens deze gezellige dag genieten van de prachtige routes van 75 en 100 kilometer en daarnaast ook nog van het Caraibische sfeertje.

Op zondag 4 september staat de 20e editie van de 'Omloop van de Graafschap' op het programma. Een 3-sterren NTFU tocht met afstanden van 80, 100 en 125 km. waaraan zowel dames als heren kunnen deelnemen. In combinatie met de 'Deerns op de Fietse' belooft het dus een gezellig toerfietsweekend te worden.

Beide dagen gaat het vanuit de Achterhoek richting Veluwezoom en Posbank. Mooie vergezichten met de bloeiende paarse heide en een afwisselend landschap, zorgen voor een prachtig schouwspel. Daarnaast kan men de uitdaging aangaan op diverse hellingen van de Posbank. De langere routes slingeren vervolgens nog door een aantal mooie stadsparken in Arnhem-Noord. Het Bronkhorsterveer zet de deelnemers tenslotte de IJssel over om terug te keren in de Achterhoek.

Op zaterdag 3 september kunnen uitsluitend dames starten en op zondag 4 september kan iedereen starten vanaf Coens Bistro, Keijenborgseweg 27 bij Keijenborg.


www.keiaosers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant