Burgemeesters Marianne Besselink (vierde van links) en Franz Möllering (vierde van rechts) temidden van de koning(inn)en 2016. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeesters Marianne Besselink (vierde van links) en Franz Möllering (vierde van rechts) temidden van de koning(inn)en 2016. Foto: Liesbeth Spaansen

Twee burgemeesters feliciteren de koning(inn)en

Algemeen

HENGELO - Op zondagmorgen 17 juli kwamen vele gasten naar de receptie bij Grand café de Egelantier ter ere van het nieuwe Koningspaar samen met de Knuppelkoningin en Jeugdkoningin van 2016. Tevens werd deze receptie ook gehouden voor het nieuwe Keizerspaar, Theo Jaaltink en zijn keizerin Ria Dolphijn.

Theo Jaaltink wist op koningsdag 27 april, een nieuwe periode als keizer op zijn naam te schrijven. Elf koningen van de EMM streden voor de eer om vijf jaar lang als Keizer te fungeren. Na elf ronden exact werd de vogel neergehaald dus 121 schoten werden er gelost, buiten de wethouder en de ereschoten om.

Zaterdag 16 juli werd onder muzikale begeleiding van Koninklijke Harmonie Concordia het Koningspaar, de Knuppelkoningin en de Jeugdkoning 2015 naar het schietterrein gebracht. Hier werden zij onttroond van hun titel en bedankt voor hun inzet. Na de vaandelhulde, het hijsen van de vlag en het spelen van het Wilhelmus, werd iets na 11.00 uur met de ereschoten het startsein gegeven voor de editie van vogelschieten 2016. Er deden 127 deelnemers mee. Burgemeester Marianne Besselink was aanwezig en mocht een ereschot lossen. Na 318 schoten viel de vogel naar beneden en is Martin Harmsen de nieuwe koning van 2016. Als zijn koningin koos hij Ans Teunissen. Bij de dames wist Nicole Hulstijn met het vogelknuppelen de titel te bemachtigen. Bij de jeugd was Renee Roenhorst degene die met de eer ging strijken. Zij schoot de (piepschuim)vogel eraf.

Tijdens de receptie zondagochtend konden de nieuwe koningen, koninginnen en keizer worden gefeliciteerd. Naast familieleden, vrienden en andere belangstellenden waren burgemeester van Bronckhorst Marianne Besselink en burgemeester van Neuenkirchen Franz Möllering en leden van de Schützenverein Landersum op uitnodiging aanwezig. De Schutterij Eendracht Maakt Macht Hengelo heeft de banden met Neuenkirchen na de gemeentelijke herindeling aangehouden. Op de foto staan (v.l.n.r.) Commandant Jan van de Lende, Ria Dolphijn, Theo Jaaltink, burgemeester Besselink, Martin Harmsen, Ans Teunissen, burgemeester Möllering, Nicole Hulstijn, Renee Roenhorst en kapitein Eef Beek.

Uitslagen:
Heren: Kop Toon Stortelder, linkervleugel Jeffrey Schoenaker, rechtervleugel Vincent Verstegen (na loting), staart Rikie Pelskamp (na loting), romp Martin Harmsen.
Dames: Kop Thea Nijenhuis, linkervleugel Rilana Beek, rechtervleugel Naomi Beek, staart Karin Notten, romp Nicole Hulstijn.
Jeugd: Kop Joep Berendsen, linkervleugel Lotte Barink (na loting), rechtervleugel Stijn Ruesink, staart Joris Eenink, romp Renee Roenhorst.


www.emmhengelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant